Intr-un spatiu impresionant din Dumbrava Sibiului este prezentata, in zone armonios marcate ca spatiu si tematica, lumea minunata a satului romanesc.
Muzeu al civilizatiei populare traditionale din Romania, Muzeul ASTRA din Sibiu, are o suprafata de peste 90 de hectare, cu mult mai mare decat Muzeul Satului din Bucuresti. Strabatut de numeroase alei, spatiul muzeului este un loc placut pentru a petrece timpul la sfarsit de saptamana, daca nu chiar mai des.
Plus ca au si diverse oferte avantajoase pentru familie si pensionari, pentru cei ce vor sa intre in universul satului romanesc.
O caracteristica interesanta a Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Sibiu este aranjarea ca muzeu in aer liber reprezentand patrimoniul etnografic si monumental ca parti vii ale civilizatiei populare.
In cadrul Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA sunt prezentate si, uneori, exemplificate procesele vechi pentru diverse ocupatii.
Ocupatiile traditionale pentru obtinerea produselor alimentare intalnite in mediul rural sunt: vanatoarea, pescuitul, apicultura, cresterea animalelor, pomicultura, viticultura, agricultura, depozitarea produselor agricole si moraritul.
Alaturi de gospodarii, existau ateliere pentru prelucrarea lemnului, prelucrarea pietrei sau prelucrarea metalelor, dar si ateliere pentru realizarea de imbracaminte si obiecte de uz gospodaresc, ateliere pentru prelucrarea pieilor si a blanurilor.
Vizitarea muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului se poate face tot timpul anului, ziua sau noaptea, cu sau fara ghid. De asemenea, se pot organiza nunti si diverse alte activitati festive tematice.
Fotografiile sunt realizate pe data de 13 ianuarie 2007. Cerul acoperit si lumina rece nu au fost chiar cele mai prielnice in timpul plimbarii pe aleile muzeului, dar trepiedul a salvat putin situatia.
Atentie! Fotografiatul (amator) este permis contra achitarii unei taxe foto, bineinteles peste costul biletului de intrare, si recomand respectarea acestei obligatii. In fond, prin strangere de fonduri se pot reconditiona elementele expuse in muzeu.
Detalii suplimentare: Vimax plus.
Sibiu, 13 ianuarie 2007
|